Sitater

Har du hørt om boken ” Balsam for sjelen “ ? i denne kan du lese følgende:” Begynn med deg selv “

Dette sto skrevet på en anglikansk biskops grav ( 1100 e.Kr.) i gravkammaret i Westminster Abbey:
Da jeg var ung og fri og fantasien ikke satte noen grenser, drømte jeg om å forandre verden. Da jeg ble eldre og klokere oppdaget jeg at verden aldeles ikke lot seg forandre. Jeg modererte meg litt,og bestemte meg for å forandre landet mitt.
Men selv landet mitt lot seg ikke forandre.
Da jeg nådde livets middagshøyde bestemte jeg meg i et siste fortvilet forsøk for å forandre min egen familie. De som sto meg aller nærmest, men de ville heller ikke vite av noen forandring.
Nå ligger jeg for døden, og innser at om jeg bare hadde forandret meg selv først, hadde jeg ved mitt gode forbilde kunnet forandre min familie.
Deretter kunne jeg med hjelp av deres inspirasjon og oppmuntring ha forandret landet mitt.
Og hvem vet, kanskje hadde jeg til og med forandret verden.

Anonym

————-

” Du er et under “Hvert sekund i livet er et nytt og helt spesielt øyeblikk i universet, et øyeblikk som aldri kommer tilbake…. Og hva lærer vi våre barn? Vi lærer dem at to pluss to er fire og at Paris er hovedstaden i Frankrike.

Når skal vi lære dem hva de er?

Til hvert eneste barn burde vi si: Vet du hva du er? Du er et under. Du er helt spesiell. I løpet av alle år som er gått, har det aldri levd et annet barn som har vært deg, som har hatt dine ben, dine armer, dine flinke hender, din måte å bevege seg på.
Du kan bli en Shakespeare, en Michelangelo, en Beethoven. Du har muligheter til hva som helst. Ja, et under er du. Og når du blir stor, kan du da tenke deg å være slem mot en annen som er et like stort under som deg selv?
Vi må kjempe for å gjøre verden verdig sine barn. Vi må alle kjempe for det.

Pablo Casals

————–

” Sachi “


Straks etter at Sachis lillebror ble født, begynte hun å mase på moren og faren om å få være alene med babyen. De var redd for at hun skulle være sjalu slik som de fleste fireåringer er.  Men hun viste ingen tegn på sjalusi. Hun var snill mot babyen og ivrig etter å være alene sammen ham. Foreldre bestemte seg for å gi etter for ønsket.
Sachi gikk glad inn på barnerommet og stengte døren. Men den gikk ikke helt igjen, det var stor nok åpning til at foreldrene kunne kikke inn og lytte. De så hvordan hun forsiktig gikk frem til lillebroren, bøyde hodet ned mot ham og hvisket:
<< Lille baby, hvordan har Gud det? Jeg har begynt å glemme. >>

Dan Milliman

——————-


Kjære deg som leser dette.
Det er Mye mellom himmel og jord. Og vi mennesker evner ikke å forstå eller forklare alt. Det vi kan gjøre noe med, er oss selv. Vi kan velge kjærligheten og det å bli bedre kjent med oss selv. Når vi lærer oss selv å kjenne og virkelig husker hvordan vi kan ta godt vare på oss selv, og velge kjærlighet og godhet – vil livet kanskje ta en ny rettning. Kanskje finner du din vei til fred og indre ro?…………


Jeg ønsker deg virkelig det beste i livet; godhet, kjærlighet, fred, mirakler, visdom og unik personlig fremgang….

Varm hilsen Vesna 🙂